Schwebebahn Wuppertal

Sinds ik van het bestaan wist van de Schwebebahn staat Wuppertal al op mijn lijst van te bezoeken steden. Eind december was het dan zover…

Na een prettige autorit van krap 2 uurtjes door het Ruhrgebiet, nog steeds één van de mooiste stukjes Duitsland als je het mij vraagt, kwamen we in het donker aan in Wuppertal. Ik zag de Bahn al liggen “mmm geen trein te zien dacht ik nog” maar besteedde er geen aandacht aan. Na het inchecken in het hotel liepen we nog even de stad in om wat te eten. en ik zag nog steeds geen treinen… Ze zullen wel niet rijden in de avond zei ik hoopvol maar het zat me niet lekker. Terwijl we aan een heerlijke pasta en pizza van Vapiano zaten checkte ik toch even wat nieuws over de Schwebebahn. En ja hoor… Geen treinen voor ombepaalde tijd!
Er was blijkbaar een dikke electriciteitskabel naar beneden gekomen en op een auto geland.. En dat is niet veilig dus er moet een oplossing gezocht worden. Inmiddels is de oplossing er en duurt het 6 maanden om de zaak te vervangen.

We hebben wel een leuke tijd gehad verder. Ik heb nog een oude dame letterlijk uit de goot geholpen en een dagje Düsseldorf gedaan met een reguliere trein 🙂

Dus ik ga een keer terug in juli… En dan wordt het een dagtripje.. Want Wuppertal is geen weekend stad helaas.. Lelijke gebouwen en de middenstand leeft nog in 1985. Düsseldorf is qua shoppen wat leuker, al struikel je wel over de voornamelijk luidsprekende Nederlandse proleten op de Köningsallee.. Rest van de stad is erg leuk. Met als kers op de taart Bob and Mary voor een super lekker hamburger!!

Check ook mijn review over de motorrit naar Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.