movies Reviews van Films

Once Upon a Time in Hollywood

De negende film van Tarantino… Daar zat ik, en vele filmliefhebbers meer, al een hele tijd op te wachten… Afgelopen donderdag wederom gezien in de bioscoop.

Plot:

Net als andere Tarantino films lopen ook hier meerdere verhaallijnen door elkaar. In 1969 is Rick Dalton (DiCaprio) een acteur die langzaam op zijn retour is. Cliff Booth (Pitt) is zijn stuntman en beste vriend.
Terwijl Dalton worsteld met een drankverslaving en daardoor niet meer in een auto rijdt mag Booth hem rondrijden. En als Dalton en Booth na een uitstap van een periode in Europa om Spaghetti Westerns te maken terugkeren in Hollywood wordt het pas echt spannend….

Conclusie:

Wederom een pareltje uit de Tarantino doos. Ik persoonlijk vind dit na Pulp Fiction de beste van Tarantino tot nu toe. Alles in deze film laat de liefde voor Hollywood en film zien. Goeie dialogen, geweldige shots, heerlijke film muziek (Los Bravos), sterrencast en een heerlijke Twist.

Eindoordeel:

Hoewel het niet een film is die iedereen kan waarderen, als je op zoek bent naar een Tom Cruise achtige knaller dan zit hier echt verkeerd, maar als je andere Tarantino’s goed vindt dan hou je ook van Once Upon a Time in Hollywood.
Ik geef deze film 5 sterren!

1 thought on “Once Upon a Time in Hollywood”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *