movies Reviews van Films

The Joker

Paar weken geleden al gezien in VUE Eindhoven.

Eindelijk een keer een rauwe film die zich afspeelt begin jaren tachtig in Gotham City waar Batman eens niet de hoofdrol speelt maar zijn eeuwige tegenspeler The Joker.

Plot

Arthur is een magere fragiele jongen die nog bij zijn moeder woont in een aftands flatje in Gotham City. Gedurende de film zie je dat hij diverse medicijnen gebruikt en, wellicht, daardoor waanideeën ontwikkeld. Hij ziet een tv presentator als vader figuur en droomt van de buurvrouw in de gang. Verder komen er ook nog eens te pas en vooral te onpas lachsalvo’s uit hem die niet te negeren zijn.

Als hij gedurende het verhaal langzaam achter de waarheid komt ontpopt hij zich van schlemiel in af en toe een clowspak voor het werk tot een psychopaat die nergens voor terugdeinst.

Wat vond ik er van?

Ik vond het een erg vermakelijke film, lekker donker gefilmd op prachtige locaties. Al veel gelezen in de pers over overmatig geweld. Dit vond ik persoonlijk wel meevallen. Het past bij het verhaal en ik heb nergens het idee gehad van oké het mag wel iets minder.
De rol van The Joker vertolkt door Joaquin Phoenix is nagenoeg perfect.
Al Pacino als TV host is trouwens ook geniaal! Houd je van de DC reeks dan raad ik je deze film zeker aan. En inderdaad niet voor de tere zieltjes.

Sterren

4 sterren voor deze film!

1 thought on “The Joker”

  1. Is alweer even geleden dat we deze gezien hebben maar wat me bijgebleven is Joaquin Phoenix wat een acteer prestatie is dit! En het geweld daar hou ik wel van ( ik de film dan)! Ik geef een 9

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *