Skip to content

Een ongezouten mening, film en car reviews en wat techstuf.

Kerk en Corona

Terwijl in het grootste gedeelte de kerk nog hobbymatig wordt beoefend. Vooral de katholieke kerk want mooie gebouwen,  is een mooi decor voor bruiloften en doopfeestjes. In een smal strookje Nederland in Coronatijd zitten de kerken nog vol… In dit gebied wat zich uitstrekt vanaf Zeeland over West-Brabant, Bommelerwaard de Betuwe in en verder ook wel de Bible Belt genoemd.  Lopen ze nog braaf te luisteren naar een, met een vingertje omhoog gewezen, dominee die ze duidelijk en langzaam, anders snappen ze het niet denk ik , uitlegt waarom ze slecht zijn en naar de hel gaan.

Dat het kerkvolk éénkennig is wisten we al, maar dat ze ook nog schijt hebben aan de ouderen en zwakkere in de samenleving is een nieuwe trend.
Ze zullen het in vast wel luidkeels zingend ontkennen maar de rest van het land weet beter en kijkt hoofdschuddend toe naar deze minderheid.

De gedachte heerst dat gelovigen meer doen voor de samenleving is allang achterhaald, ze houden alleen nog maar de hand boven het hoofd van medegezinden.
Het zijn ook altijd deze gebieden waar de jongeren ontsporen, logisch eigenlijk, nergens zoveel autobranden en vuurwerk overlast als in deze dorpjes.

Mochten ze stiekem even kijken op het internet, dan heb ik een mededeling voor ze.

Je hoeft niet bang te zijn, God bestaat niet.. Wees gelukkig!

En aub!!! Denk aan onze ouderen en zwakkere in de samenleving!