Wanneer komt Better Call Saul seizoen 6?

Online Reviews van Series series Streaming diensten

Wanneer komt Seizoen 6 van Better Call Saul?

Na Breaking Bad dacht ik dat er geen betere serie zou verschijnen het komende decennium.
Niets bleek minder waar want Er kwam een heuse spin-off genaamd Better Call Saul.

Waarom Better Call Saul?

Tijdens Breaking Bad groeide Bob Odenkirk, speelt de rol van James Mc Gill aka Saul Goodman, tot een van de betere rollen binnen deze serie, een echte smaakmaker. Bijna logisch dat deze rol wordt uitgelicht.

Even in het kort: (let op spoilers)

We maken James mc Gill, voor vrienden Jimmy mee vanaf het begin een jaar of 5 voor de tijdlijn van Breaking Bad. En we zien ook elke seizoen ook beelden van Jimmy nadat hij is gevlucht na de Breaking Bad tijdlijn waar hij met een nieuwe indentiteit werkt als filiaalmanager bij een Cinnabon in Nebraska.

Jimmy

Jimmy werkt zich op vanuit de postkamer bij een groot advocatenkantoor waar zijn broer partner is en tot ieders verbazing haalt hij zijn rechtenstudie in de avond uren en mag zich ook advocaat noemen. Zijn broer g elooft echter niet in hem waarom Jimmy besluit voor zich zelf te beginnen vanuit een kleine ruimte achter een nagelsalon ergens in een klein winkelcentrum in Albuquerque.
Gaande de serie zien we Jimmy vooral als goed mens, maar ook de “slippin Jimmy” die hij was in de Chicago tijd komt geregeld naar boven. Jimmy is altijd wel in voor een dealtje en raakt daardoor ook wel eens in de problemen.

De andere rollen:

Kim

Jimmy’s partner Kim Wexler, ook voortreffelijk neergezet door Rhea Seehorn en maakt als advocaat haar eigen avonturen mee wat weer dwars door de serie heenloopt. Ondanks dat ze tegenpolen zijn is het een hecht koppel.

Kim

Mike

Nog een rol wat voortreffelijk wordt neergezet is Mike Ehrmantraut, gespeeld door Jonathan Banks.

Stel je een norse oudere man voor met weinig woorden werkend als parkeerwachter bij de rechtbank. Jimmy heeft het geregeld aan de stok met hem. De oud politie agent heeft een paar lijken in de kast uit het verleden die af toe nog eens opspelen.
Als hij geld nodig heeft en een “klusje” aanneemt blijkt dat hij erg goed is in klusjes. Hij groeit langzaam van norse parkeerwachter tot rechterhand van één van de grootse kartelbazen.

Mike

Gus

Waarbij we uitkomen bij nog een uitstekend gecaste en gespeelde rol. Giancarlo Esposito speelt Gus Fring, hij is eigenaar van de fastfood keten “Los Pollos Hermanos”. Hem kennen we ook als “Mof Gideon” uit de Star Wars Serie “The Mandalorian”. De goedlachse fastfood man blijkt ook een hele duistere kant te hebben en werkt voor een Mexicaans Kartel en vervoert vele kilo’s drugs over de grens.

Gus

En verder zitten er nog tal van mooie rollen in.

Moet ik Better Call Saul zien?

  • Houd je van mooie met zorg geschoten scenes?
  • Houd je van scherpe dialogen?
  • Houd je van goeie gedoseerde aktie?
  • Vond je Breaking Bad geweldig?

Heb je hier 3 of meer keer “ja” geantwoord dan adviseer ik je om de serie heel vlug te gaan bekijken.

En wanneer komt seizoen 6 nu! want daarom ben ik hier?

Oooh ja, ze begin 2021 beginnen ze met filmen dus de opnames zijn flink vertraagd door het Corona virus.